ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ

Η Βίλα Πορταριά σας υπόσχεται μια αξέχαστη διαμονή!

Περιγραφή καταλύματος

Η Βίλα Πορταριά είναι μια ανεξάρτητη κατοικία, η οποία κατασκευάστηκε σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Πηλίου, με πολλά ανοίγματα στο νοτιά, που δίνουν άπλετο φως σε κάθε γωνιά του σπιτιού και μια εκπληκτική θέα στον Παγασητικό κόλπο. Η κύρια είσοδος και η κουζίνα έχουν πρόσβαση σε μπαλκόνι με υπέροχη θέα.

Η κατασκευή έχει γίνει σε 3 επίπεδα λόγω της κλίσης του εδάφους.
Στον επάνω όροφο, βρίσκεται το κυρίως υπνοδωμάτιο, με το μπάνιο και ένα βοηθητικό δωμάτιο - καθιστικό (με διπλό καναπέ - κρεβάτι).
Στο ισόγειο βρίσκονται ,ένα ευρύχωρο καθιστικό, επιπλωμένο με άνετο τρόπο, (με σύστ??μα ήχου, τηλεόραση, video), το τζάκι, η τραπεζαρία.
Επιπλέον υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο, ένα w.c. – ντους ακόμα μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, η οποία οδηγεί σε βεράντα με πέργκολα,. απ΄ όπου μπορείτε να απολαύσετε υπέροχη θέα.

Στον κάτω όροφο, βρίσκεται ο ξενώνας που περιλαμβάνει, καθιστικό με καναπέ κρεβάτια, ένα υπνοδωμάτιο, γωνιά κουζίνας και w.c.- ντους.Το σπίτι διαθέτει κεντρική θέρμανση και μπορεί άνετα να εξυπηρετήσει 6-8 άτομα, που ανήκουν σε οικογένεια ή φιλική παρέα.

  • 4 υπνοδωμάτια
  • 3 μπάνια
  • Καθιστικό με τηλεόραση,DVD,ράδιο,CD player
  • Κεντρική θέρμανση
  • Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με πλυντήριο πιάτων
  • Χώρος στάθμευσης
  • Πλυντήριο
  • Τζάκι
  • Κατάλληλο για οικογένειες και παιδιά

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η Villa- Portaria είναι μια ιδιωτική κατοικία, η οποία έχει κατασκευαστεί σε 3 επίπεδα λόγω κλίσης του οικοπέδου, με αποτέλεσμα υπέροχη θέα στον Παγασητικό κόλπο. Η ιδιοκτησία διαθέτει 2 εισόδους.. (μια προς τα κάτω που οδηγεί στον κεντρικό δρόμο … και μια προς τα πάνω που οδηγεί από καλντερίμι στην εκκλησία και την κεντρική πλατεία του χωριού)

1.ΠΡΟΣΒΑΣΗ
(α τρόπος)
Από την κεντρική πλατεία Πορταριάς συνεχίζουμε το δρόμο προς Χανια περνάμε την εκκλησία Αγ. Νικόλα, συνεχίζουμε μέχρι το ξενοδοχείο Πορταριά και στρίβουμε αριστερά μπροστά στην είσοδο ξενοδοχείου.
Στη συνέχεια ακολουθούμε το δρόμο ίσια πάνω (ανηφόρα), δεν στρίβουμε καθόλου αλλά συνεχίζουμε ευθεία επάνω το στενό τσιμεντόστρωτο καλντερίμι και στο τέρμα συναντάμε την σιδερένια αυλόπορτα του σπιτιού.
Για να πάρουμε στροφή και να ανέβουμε στο σπίτι… πρέπει το αυτ/το νάχει αρκετές στροφές / γκάζι… για να βγεί στην ανηφόρα
Το αυτ/το φτάνει μέχρι μπροστά στην είσοδο του σπιτιού… εκεί κάνει αναστροφή αμέσως (αν ανέβει πιο πάνω μπορεί να κολλήσει… ειδικά αν έχει βροχή, λάσπη ή χιόνι)
Πάντα αφήνουμε το αυτ/το γυρισμένο προς τα κάτω!... έτοιμο να φύγει
(β τρόπος)
Από την κεντρική πλατεία του χωριού Πορταριά συνεχίζουμε το δρόμο προς Χάνια, περνάμε την εκκλησία Αγ. Νικόλα, συνεχίζουμε μέχρι το ξενοδοχείο Montana Verde, εκεί στρίβουμε αριστερά και συνεχίζουμε την ανηφόρα μέχρι το ξενοδοχείο Pelion Resort… εκεί στρίβουμε δεξιά κι ακολουθούμε την ανηφόρα μέχρι το τέρμα.. όπου φτάνει σε ένα πλάτωμα… εκεί παρκάρουμε, παίρνουμε το λιθόστρωτο καλντερίμι προς τα κάτω (10μ) και μπαίνουμε από την πάνω αυλόπορτα.
Σε κάθε περίπτωση… τους χειμερινούς μήνες καλά είναι να έχουμε μαζί μας αλυσίδες / χιονολάστιχα 

2. ΣΠΙΤΙ

Το σπίτι αυτό αποτελεί την προσωπική μας κατοικία και δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στο εσωτερικό του. Υπάρχουν τασάκια για τον εξωτερικό χώρο.
Οι πόρτες ανοίγουν προς τα μέσα … και δεν υπάρχουν πόμολα από έξω. Προσοχή! την ημέρα όταν είμαστε εκεί και συνεχώς μπαίνουμε - βγαίνουμε στο σπίτι, για να μην κλειστούμε απέξω, αφήνουμε πάντα τα κλειδιά πάνω στην κλειδαριά απέξω από την πόρτα.
Οι διακόπτες για τα φώτα έξω, προαύλιο κουζίνας βρίσκονται χαμηλά απέναντι από σκάλα που οδηγεί στην πάνω αυλόπορτα
Η κουζίνα διαθέτει πλήρη εξοπλισμό (ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο, φουρνάκι μικροκυμάτων, διάφορα σκεύη μαγειρικής (μεγάλη ηλεκτρική ψηστιέρα … βάζουμε νερό στο ταψάκι στον πάτο για υγιεινό ψήσιμο και χρησιμοποιείται κάτω από τον απορροφητήρα ….. για να αποφευχθούν οι οσμές)
Δεν πετάμε χαρτιά στις τουαλέτες
Στο πάνω μπάνιο, η μπανιέρα λειτουργεί …. (zaccuzi εκτός λειτουργίας)
Υπάρχουν 4 πυροσβεστήρες (1 στην κουζίνα δίπλα στο ψυγείο, 2 κάτω στο στούντιο και 1 οροφής λεβητοστασίου)

3. ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Το σπίτι διαθέτει
α) κεντρική θέρμανση με καλοριφερ …
Ο α) θερμοστάτης (στο διάδρομο ισογείου), ρυθμίζει θερμοκρασία χώρου σε ισόγειο και όροφο και επίσης δίνει ζεστό νερό στα 2 (μπάνιo- w.c.)
Υπάρχουν 3 δεξαμενές πετρελαίου (στον βορεινό τοίχο, πίσω από το σπίτι) και είναι πάντα μία ανοιχτή. Ενδέχεται να χρειαστεί να ανοίξουμε νέα δεξαμενή (εάν σταματήσει ο λέβητας σημαίνει ότι τέλειωσε η μία δεξαμενή και πρέπει ν’ανοίξουμε την επόμενη) και θα χρειαστεί να κάνουμε επανεκκίνηση στο λεβητοστάσιο (κόκκινο μπουτόν)

Ο β) θερμοστάτης στο στούντιο κάτω… ρυθμίζει θερμοκρασία του χώρου κάτω. Για ζεστό νερό κάτω υπάρχει ηλεκτρικός θερμοσίφωνας. Τον ανάβουμε από ηλεκτρικό πίνακα για 10-15΄ (ΠΡΟΣΟΧΗ πρέπει να τον κλείνουμε εμείς … πριν μπούμε για μπάνιο στο w.c.)
β) τζάκι ενεργειακό - αερόθερμο
Το τζάκι αφού ανάψει και ζεσταθεί κλείνουμε καλά το γιάλινο πορτάκι και ρυθμίζουμε το βεντιλατέρ στην σκάλα Ι., ώστε να βγάζει ζεστό αέρα
Απαγορεύεται να μένει το πορτάκι ανοιχτό και να χρησιμοποιείται για ψήσιμο… διότι απορυθμίζεται, καπνίζει και δεν λειτουργεί (δεν τραβάει)
ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ … ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ
Ηλεκτρικές συσκευές, κουζίνα (μάτια – φούρνο), θερμοσίφωνο
Το τζάκι (πάντα με κλειστή πόρτα)
Τους θερμοστάτες καλοριφερ (γυρίζουμε θερμοστάτη στο ελάχιστο) ο λέβητας δεν σβήνει .. συντηρεί θερμοκρασία
Τα φώτα μέσα- έξω

ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ!

Για οποιαδήποτε πληροφορία


Τηλέφωνο επικοινωνίας
6937162881 (Αναστασία)